תיקון פלאפונים: 5 התיקונים הנפוצים ביותר
אני לא יודע מה אתכם, אבל אני לפחות, מרגיש תלוי לגמרי בסלולארי שלי. ואתם יודעים מה? תחושת הבטן שלי היא שגם אתם. אני כבר התרגלתי לגמרי לעובדה שלכל מי שסביבי ברחוב, בבית, במסעדות, בים, לכולם יש תוספת קבועה ליד, והראש של כולם מוטה קצת מטה, לעבר המסך המרצד. האימייל שלנו זמין, פייסבוק פתוח כל הזמן ברקע, וואטסאפ יורה עלינו הודעות מכל העולם, אינסטגרם מעמיס עלינו מדיה, והכול קורה במהירות מסחררת, עד לרגע ש… הטלפון מתקלקל.
מעבדות תיקון פלאפונים מרגישות לאחרונה כמו חדרי מיון בבתי החולים. הכול דחוף, חייב להיות מתוקן מהיום להיום, ועדיף עם משלוח עד הבית או המשרד, ובטח שלא יותר מ-24 שעות המתנה. אם אתם קוראים את זה עם סלולארי תקין, שעובד לגמרי חלק, זה אולי נשמע קצת מוזר, אבל חכו, אם חס וחלילה יום אחד פתאום יקרוס לכם הסלולארי, תראו בעצמכם עד כמה מתסכלת ומטלטלת ההכרה שאתם חייבים, אבל ממש חייבים לתקן את הפלאפון עכשיו!
איזה תיקוני פלאפונים רואים במעבדה?
תיקון מסך – 22% מסה"כ התיקונים. הכי נפוץ, והכי מעצבן, כי למרות מגן-המסך ולמרות הקייס החדש, יש זוויות נפילה שבהן לא משנה כמה מיגון התקנתם, המסך שלכם יישבר. התסכול עוד יותר גדול כשאתם עם מסך טלפון שבור, טכנולוגיית המגע (TOUCH SCREEN) הפסיקה לעבוד, אבל אתם רואים את הכול מבעד לשברים. הכול שם, במרחק נגיעה, אבל זה פשוט לא מגיב.
הטכנולוגיה של מסכי הסלולארי מטורפת לגמרי. יש כמה טכנולוגיות שמאפשרות את הקסם הזה. אחת מהן היא במגע רצסיבי בין שני מסכים שביניהם רווח קטן. אחרת עובדת דרך חסימה של גלי אינפרא על-ידי האצבע הנוגעת במסך, ועוד אחת בה המסך ממש מגיב למטען החשמלי של הגוף שלנו! עד כמה שהטכנולוגיה הזו מורכבת, ככה היא גם רגישה, וזה די מדהים שהפלאפון שלכם יכול ליפול כ"כ הרבה פעמים ועדיין, המסך עובד. בכל אופן, החלפת מסך זה מוביל את רשימת תיקוני הפלאפונים, והוא גם אחד התיקונים המהירים ביותר.
תיקון סוללה – ובעצם מה שהרבה פעמים הופך להחלפת סוללה לסלולארי, מהווה לא פחות מ-16% מסה"כ התיקונים שמגיעים למעבדה. אם הסוללה שלכם לא עומדת בקצב, יכול להיות שאתם משתמשים בטלפון בצורה אינטנסיבית במיוחד – כלומר צופים בסרטים וסדרות אונליין, גיימינג בסלולארי, או אם אתם כורים ביטקוין בסלולארי (טעות גדולה מבחינת צריכת חשמל!), יכול להיות שהסוללה של הפלאפון שלכם פשוט לא עומדת בקצב.
במקרה הזה, לא בטוח שיעזור לכם להחליף בטרייה. צריך לשנות הרגלים. אבל בשאר המקרים, הסוללה פשוט התעייפה. ה"עייפות" הזו מתרחשת בסופו של דבר בכל סוללה. אחת הסיבות העיקריות, בטח בישראל, זה חום. בצורתו הפשוטה ביותר. טמפרטורה גבוהה אוכלת לנו את הסוללה. מספר אפליקציות שעובדות במקביל, GPS ביחד עם הבלוטות', תוך כדי הטענה, וכל זה בקיץ הישראלי, והנה לכם בטרייה מבושלת, שמאבדת זמן חיים.
הטלפון לא מטעין – 10% מהתלונות של אנשים בתור למעבדת תיקון הפלאפונים זה שהטלפון שלהם הפסיק להטעין. אפשר ממש לראות את האימה בעיניים, בעודם עוקבים בדריכות אחרי האחוזים האחרונים של חיים שעוד נותרו בסוללה שלהם, ממתינים לתורם לפגוש את ה"רופא" שיציל להם את המכשיר.
מה שמצחיק, או עצוב, תלוי מאיפה מסתכלים, זה שהרבה פעמים הסיבה שהטלפון שלכם לא מטעין יותר זה פשוט לכלוך. לא פחות ולא יותר. אבק שנכנס לשקע הטעינה ופוגם במגעים, אבק שאם רק היה מוצא את דרכו החוצה החיים היו יכולים להימשך כאילו לא קרה כלום. מה שכן, שלא תעיזו לנסות לנקות את החיבור עם משהו חד, כמה שזה מפתה לנסות, כי אז אתם יכולים ממש לפגוע במגעים ואז ב-100% תצטרכו להחליף את השקע.
כפתורים שבורים – כמה משונה שקרוב ל 7% שתיקוני הפלאפונים במכשירים עם מסך-מגע הן בכלל תקלות של כפתורים. באייפון זה הכי משונה, כי יש כפתור וחצי בכל המכשיר, אבל היי, ככל שיש פחות כפתורים כל כפתור מקבל יותר חשיבות. כפתור שהפסיק לעבוד משתק לכם את המכשיר, ובעצם מונע גישה למכונה שכל כולה מסך מגע. זה אולי פחות מ 7% מהתיקונים במעבדה, אבל זה קרוב ל 100% תסכול מהתקלה.
מה שיותר מתסכל זה העובדה שפעמים רבות הכפתור עובד. ואז לא עובד. ואז שוב עובד. ושוב… בואו נודה על האמת, הרי אף אחד לא רוצה לעצור את היום שלו ללכת לתקן את הפלאפון. אז אנחנו נאחזים בכל כוחותינו בתקווה שהנה, זה תיקן את עצמו, וזהו. אבל זהו – שלא! המקרה הזה שבו כפתור הבית של אפל עובד לסירוגין לרוב אומר שיש קצר בין המעגלים של שקע הטעינה למעגלים של הכפתור, ואם זה לא יטופל, זה עלול להחמיר. הצד הטוב של הסיפור הוא שאם תפסתם את מעבדת התיקונים פנויה, אתם יכולים לקבל בחזרה את המכשיר תוך שעה או שעתיים, ולנשום לרווחה.
בעיות בשמע של המכשיר – אני זוכר שוואטסאפ התחיל לתפוס תאוצה, וכולם עברו לתקשר בצ'אט. בין האימייל, לפייסבוק, לוואטסאפ, נראה שרובינו שכחנו שבסופו של דבר מדובר במכשיר טלפון, כלומר מכשיר שהמהות שלו זה שיחות קוליות. בכל אופן, בערך 6% מכמות הפניות לתיקון פלאפונים הן בגלל שמשהו במערכת השמע לא עובד. לרוב פשוט לא שומעים יותר כלום, אבל לפעמים יש הפרעות בבאות והולכות.
במעבדה מקצועית לתיקון פלאפונים, כזו שמחזיקה סטוק רציני של חלקי חילוף, יוכלו לרוב להחליף לכם את החלק הפגום ולהחזיר את הטלפון שלכם למצב בוא הוא יוכל להגשים את הייעוד שלו – מכשיר לשיחות, ו"על הדרך" להשמיע לכם מוסיקה, סרטים וסדרות, הקלטות וואטסאפ וכיו"ב, בלי המתנה ארוכה במיוחד. במקרים מסוימים תוכלו אפילו לקבל תיקון פלאפון על המקום.